Polityka prywatności

Polityka prywatności

Ochrona prywatności użytkowników serwisu massivedrive.pl ("Serwis") ma dla nas duże znaczenie. Mając to na uwadze, w niniejszym dokumencie przedstawiamy zasady dotyczące gromadzenia, przetwarzania, wykorzystania oraz ochrony danych osobowych użytkowników serwisu, jak również politykę dot. plików cookies.

I. Przetwarzanie danych osobowych użytkowników serwisu massivedrive.pl

Administratorem danych osobowych, w rozumieniu art. 7 pkt 4 ustawy o ochronie danych osobowych, jest firma "XDS" eXtreme design system.
"XDS" eXtreme design system szanuje dane osobowe Użytkowników i przetwarza je wyłącznie w zakresie zgodnym z prawem oraz regulaminem serwisu massivedrive.pl
Dane osobowe przechowywane są na serwerze należącym do "XDS" eXtreme design system. Pełen dostęp do bazy danych posiada jedynie niewielka liczba uprawnionych pracowników "XDS" eXtreme design system zajmująca się administracją bazy.
"XDS" eXtreme design system stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione. Stosowane środki techniczne są unowocześniane wraz z rozwojem technologii, potrzeb, jak również dostępnych sposobów zabezpieczeń – aby te starania były skutecznie również Użytkownik musi dbać o bezpieczeństwo swoich danych. Użytkownik odpowiada za utrzymanie poufności swoich danych w postaci hasła i loginu.
Podczas Rejestracji Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w zakresie niezbędnym do korzystania z Serwisu. Wyrażenie tej zgody jest dobrowolne, jej udzielenie jest jednak konieczne do założenia Konta.
Użytkownik ponadto wyraża zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych oraz wykorzystywanie i przekazywanie innym podmiotom w celach związanych z promocją, reklamą i marketingiem towarów i usług oferowanych przez "XDS" eXtreme design system oraz partnerom biznesowym "XDS" eXtreme design system.
Wszystkie informacje wprowadzone i zatwierdzone przez Użytkownika na stronie Serwisu zostają przesyłane i gromadzone przez "XDS" eXtreme design system, chyba że Użytkownik nie posiada Konta. W takim przypadku informacje podane przez Użytkownika nie są gromadzone.
Podczas Rejestracji Użytkownik wyraża zgodę na przekazywanie partnerom biznesowym "XDS" eXtreme design system statystyk swojej obecności w Serwisie oraz wyników wypełnionych Ankiet. Wyrażenie tej zgody jest dobrowolne, jej udzielenie jest jednak konieczne do założenia Konta.
Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo do ich poprawiania oraz żądania usunięcia. Użytkownik ma prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych. W przypadku żądania usunięcia nawet części danych osobowych Użytkownika oraz w przypadku cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, o której mowa w ust. 5 lub 7 Konto może zostać usunięte.
Użytkownik wyraża zgodę na każdorazowe otrzymywanie e-mailem informacji dotyczących zmian i nowości na stronach Serwisu oraz na otrzymywanie wybranych informacji reklamowych dotyczących "XDS" eXtreme design system lub innych podmiotów współpracujących z Serwisem.

II. Polityka cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu, firma "XDS" eXtreme design system z siedzibą w Szydłowcu.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  • "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

III. Postanowienia końcowe

Usługi i funkcje w ramach Serwisu mogą z czasem ulec zmianie. W związku z tym, Administrator może w przyszłości wprowadzić zmiany w niniejszym dokumencie. Ogłoszenie zmian nastąpi w ten sposób, że Administrator umieści w ramach Serwisu informację o zmianach w Polityce Prywatności. Wraz z każdą zmianą, nowa wersja Polityki Prywatności będzie się pojawiać z nową datą. Wszelkie najistotniejsze z punktu widzenia Użytkownika zmiany będą odpowiednio wyróżnione.
W razie sprzeczności pomiędzy zapisami zawartymi w Polityce Prywatności, a udzielonymi przez Użytkownika zgodami, niezależnie powyższych zapisów, podstawą do podejmowania oraz określenia zakresu działań przez Administratora są udzielone przez Użytkowników zgody. Niniejszy dokument ma jedynie charakter informacyjny.